Silkeborg by

Vendepunkt på Heden – kommende særudstilling

Foto: Birgitte Munk

Oplev resultatet af seks kunstneres vandringer på den jyske hede/ 13. oktober 2022 – 19. februar 2023 

Seks kunstnere, Astrid Skibsted, Mette Strong, Gerd Laugesen, Birgitte Munk, Vinni Frederiksen og Helle Bovbjerg, afsøger i særudstillingen på Museum Silkeborg Blicheregnen nye muligheder for samarbejde og kunstnerisk sparring med baggrund i naturen.  

Særudstillingen tager afsæt i den danske hede og dens signifikante historie og natur fra kartoffeltyskernes forsøg på opdyrkning til i dag. Vendepunktet er et tidspunkt eller en  situation, hvor en udvikling tager en helt ny retning.  

Gruppen, der består af to keramikere, to tekstilkunstnere, en forfatter og en billedkunstner, har mødtes til tværfaglige dialoger og vandringer på Kongenshus Hede. Et særligt sted og en af Danmarks størst bevarede hedearealer, tæt på den Jyske højderyg, vest for Viborg. 

Særudstillingen er inspirereret af landskabet, hændernes arbejde og det nøjsomme liv. Velkendte temaer som præsten, forfatteren og vandringsmanden Steen Steensen Blicher også kredser om i sit forfatterskab i starten af 1800-tallet, og derfor er det oplagt at udstille værkerne på Museum Silkeborg Blicheregnen. 

Værkerne til udstillingen skabes ud fra hver kunstners personlige ståsted og trækker tråde tilbage i tiden og griber fat i aktuelle udfordringer i forhold til bæredygtighed, og resurseknaphed. Kunstnerne har ladet sig inspirere af heden til at skabe kunstværker indenfor hver deres felt. 

Værkerne installeres af Helle Bovbjerg og Birgitte Munk, så værkerne interagerer og forstærker hinanden. Der skabes dermed en sammensmeltning af de tværfaglige genrer og en ordløs dialog mellem værkerne. 

Særudstillingen åbner 13. oktober kl. 16.00 og står til og med vinterferien 2023. 

Særudstillingen er et samarbejde mellem KK44 og museet. Særudstillingen er støttet af Toyotafonden og Silkeborg Kommune.

Kommentarer