Kjellerup

To nye odderunger i AQUA Akvarium & Dyrepark

Foto: AQUA Akvarium & Dyrepark

Fredag eftermiddag og lørdag morgen kom to velskabte odderunger til verden, i AQUA Akvarium & Dyrepark.  

”I august 2020 kom vi i AQUA med i det europæiske avlssamarbejde EEP omkring europæisk odder, hvilket resulterede i at en ung avlshan fra Otterzentrum i Tyskland kom til AQUA i oktober 2020. Sammen med AQUAs hunodder, udgør de et perfekt genetisk match. Allerede sidste år, fik de to oddere den første unge i 12 år. Den flyttede tidligere på sommeren til den italienske park, Acqua e Biodiversità, hvor han kan boltre sig med 4 hunner på 14.000 kvadratmeter;” fortæller zoolog Morten Vissing. 

Odderparret er sat sammen af en avlskoordinator i Paris. De er begge vildtfødte, hvor hunodderen blev indbragt til AQUA Akvarium & Dyrepark som en 10 uger gammel unge, der krævede intensiv pleje for at overleve. Hanodderen var blevet konfiskeret fra et privat hold i Tyskland og indleveret til Otterzentrum, der ligesom AQUA, tager sig af nødstedte odderunger. Det faktum at forældreparret er vildtfødte, gør ungerne utrolig vigtigste for det genetiske materiale i avlsarbejdet med oddere i Europa. 

”De to odderunger har det godt, og det hele er forløbet, som det skal. Vi glæder os meget til at følge udviklingen hos den lille familie, som formentligt bliver at se i anlægget det næste års tid, inden ungerne skal sendes ud til andre europæiske zoologiske anlæg, for at deltage i avlssamarbejdet” 

I AQUA er det som noget unikt muligt at se ind i odderens redekasser, og opleve hvad odderne laver i deres ellers hemmelige huler. Derfor er det også muligt som gæst at se odderungerne allerede nu. 

Kommentarer