Kultur og events

Store Broderidag 17. august 2022

Foto: Museum Silkeborg Blicheregnen

Hvert år i sensommeren fejrer vi glæden ved håndarbejde med en broderidag på Museum Silkeborg Blicheregnen. I år er det onsdag 17. august.

Traditionen tro sætter museet dagen af til broderi i hyggelige rammer. Man kan komme og gå i de timer, man nu har lyst og lejlighed til, og alle kan være med. Hvad enten du er nybegynder eller ekspert, så får du en dejlig dag sammen med andre, der holder af det fine kunsthåndværk.

Vi inviterer en dygtig kunsthåndværker til at stå for indholdet og igen i år, er vi heldige, at Renee Heegaard Jespersen har takket ja. Vi sidder i museets have og på gårdspladsen eller i kaffestuen, alt efter hvad vejret tillader. Du kan medbringe dit eget broderi, eller købe et broderikit hos Renee. I forbindelse med tilmeldingen til arrangementet kan aftenholdet tilvælge aftensmad i form af tærte og salat.

Årets tema er Bæredygtigt Broderi

I 1800-tallet lappede egnens bønder tøjet igen og igen på grund af ressourcemangel. Også i dag er vi ved at have mangel på ressourcer, så til Store Broderidag lader vi os inspirere af fortiden og giver tekstiler nyt liv med skønne broderisting. Så er du træt af en t-shirt, så kom til Store Broderidag og find ud af, hvordan du kan give den nyt liv.

Teknikken bliver afprøvet og kan opsys til en lille nålepung. Du skal bare medbringe nål og saks.

Husk tilmelding på et af nedenstående hold:

Hold 1: Kl. 14.00-17.00

Hold 2: Kl. 17.00-21.00

Hold 3: KL. 14.00-21.00

Hold 4: Kl. 17.00-21.00, inkl. mad

Hold 5: Kl. 14.00-21.00, inkl. mad

I forbindelse med tilmeldingen til arrangementet kan aftenholdet tilvælge aftensmad i form af tærte og salat. Det er muligt at købe øl/vand i museumsbutikken dagen igennem.

Priser:

50 kr. pr. person (Hold 1, 2 og 3, alm. entré uden forplejning og broderikit)

110 kr. pr. person (Hold 4 og 5, alm. entré inkl. forplejning, men uden broderikit)

Selve arrangementet er gratis, men der skal evt. påregnes udgifter til broderikit, som afregnes direkte med Renee. Årets DIY KIT med materiale til en lille nålepung koster 75 kr, som afregnes direkte med Renee på dagen.

Tilmelding til arrangementet senest 15. august på https://www.museumsilkeborg.dk/kalender-visningsside?Action=1&NewsId=1139&M=NewsV2&PID=147.

Følg med på https://www.museumsilkeborg.dk/.

Kommentarer