Erhverv

Silkeborg får endnu en topplacering i erhvervsklima

Foto: Silkeborg kommune

For fjerde år i streg er Silkeborg Kommune i top 10 i DI’s erhvervsklimamåling. I 2022 landede det samlede resultat på en 6. plads og bød blandt andet på fremgang i kategorierne overordnet erhvervsvenlighed, arbejdskraft samt information og dialog med kommunen.

”Det er et godt resultat, som jeg er glad for. Når jeg ser på analysens mange tal, så hæfter jeg mig særligt ved, hvor mange virksomheder, der vil anbefale Silkeborg Kommune til andre virksomheder. Her går vi frem. 85 procent vil anbefale os – det synes jeg er et ridderslag,” siger Helle Gade, borgmester i Silkeborg Kommune.

Adgang til arbejdskraft og uddannelse er det vigtigste for virksomhederne

Undersøgelsen viser, at det vigtigste emne for Silkeborgs virksomheder er adgang til kvalificeret arbejdskraft. Her er vi gået en enkelt plads frem – således at vi nu rangerer som Danmarks 7. bedste sted at drive virksomhed – når kriteriet er adgang til arbejdskraft.

Den placering skyldes bl.a. kommunens vækstpolitik og jobcenterets gode samarbejde med vores lokale erhvervsliv.

Når det ikke blev til medaljer, så skal forklaringen findes i undersøgelsens tal for infrastruktur og transport. Her bliver det til en placering midt i feltet.

Den placering skal den nye kampagne pendlerpris.dk være med til at forbedre. Kampagnen er netop skudt i gang og skal minimere udpendling fra kommunen. Det vil både give virksomhederne adgang til mere arbejdskraft og betyde færre biler på gaderne.

Silkeborg Kommune har netop vedtaget sin nye erhvervspolitik – som adresserer en hel stribe af undersøgelsens resultater. Dens fire temaer er;

  • Attraktive rammer der skaber vækst
  • Dygtige medarbejdere der trives
  • Erhvervsservice der spiller
  • Byer der gør os stolte

Målet med den nye erhvervspolitik er, at Silkeborg Kommunes erhvervsliv også i årene fremover har nogle af Danmarks bedste rammer for at drive deres virksomhed.

Kommentarer