Livsstil og forbrug

Silkeborg er Danmarks bedste handelsby 2022-2024

Foto: Silkeborg kommune

COWI og Detailforum har kåret Silkeborg som Danmarks bedste handelsby over 20.000 indbyggere. Det sker på baggrund af 100 interviews med kernekunder og en bedømmelse af en jury bestående af nøglepersoner fra branchen.

Et af juryens argumenter for kåringen lyder, at Silkeborg uden tvivl er en af de handelsbyer, der fortsat vil være at finde på landkortet, selvom e-handel kommer til at vokse i de kommende år.

– Den største attraktion ved en by er handelslivet. Det både gavner borgerne og tiltrækker nye beboere og virksomheder. Selvom Silkeborg i dansk sammenhæng er en forholdsvis ny by, som først i år 1900 blev købstad, er byen med sin centrale beliggenhed og spændende indhold kendt af de fleste. Bymidten består af flere attraktive gågader, som på smukkeste vis danner en helhed, der absolut er en omvej værd. Bymidten er under stadig udvikling og der er fortsat mange planer, som enten er ved at blive realiseret eller som er under planlægning, siger Per Nyborg, markedschef i COWI.

Massive investeringer i gågaderne

I de seneste år er der investeret massivt i bymiljøet i Silkeborg. Allerede i 2015 startede et enormt gravearbejde, der siden har resulteret i en stor parkeringskælder lige midt i byen. I 2018 stod et helt nyt og moderne Asger Jorn-inspireret Torv færdigt ovenpå den nye parkeringskælder.

I sommeren 2022 blev de sidste af byens gågader indviet, efter der i mere end tre år er blevet renoveret og udviklet nye åndehuller overalt i byen. Den overordnede vision for Silkeborgs gågader er at flette Søhøjlandets natur ind i de centrale handelsgader i Silkeborg, der også er kendt som Danmarks Outdoor Hovedstad.

Blandt de nye åndehuller er en naturlegeplads midt i byen, hvor børnefamilien kan tage sig en hyggelig pause midt i indkøb og ærinder.

Inden for den nærmeste fremtid bliver området med butikker i midtbyen udvidet, når byggeriet af det nye højhus ”Fredensgård” begynder. I bunden af højhuset vil der blive etableret flere nye butikslokaler.

Ambitiøs vision for handelslivet

På den længere bane kan Silkeborg se frem til større sammenhæng mellem de forskellige handelsområder i byen. Det sker i takt med det store udviklingsprojekt af Søfronten, der har til formål at sikre liv, handel og oplevelser i midtbyen. Planen indebærer bl.a. udviklingen af en ny stor grøn bypark med plads til kultur, outdoor-oplevelser og byliv.

Læs mere om planen for udvikling af Søfronten.

Kommentarer