Coronanyt

Opdateret: Thorning Sogn er i risiko for nedlukning

Foto: Silkeborg kommune

Der er i øjeblikket et mikroudbrud af smitte i Thorning. Bliv testet, og få i isolation, hvis du har symptomer på smitte. (Opdateret om elevernes tilbagevenden til skolen).

Thorning Sogn er i risiko for nedlukning

På grund af mikroudbruddet i Thorning er Thorning Sogn nu i risiko for nedlukning. Et sogn lukker ned, hvis tre kriterier er opfyldt: Mindst 20 smittede den seneste uge, en incidens på 1.000 (smittede pr. 100.000 indbyggere) og en positivprocent på 3. Tallene for Thorning er i dag 18 smittede, incidens 880 og positivprocent på 4,9 %. Hvis sognet lukker ned, vil skolen, SFO og klubtilbud lukke ned sammen med lokaler til idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, samt kulturaktiviteter og -institutioner. Et sogn genåbner, når alle tre kriterier for nedlukning ikke har været opfyldt de seneste syv dage. Krisestaben opfordrer til at blive testet for smitte og at gå i isolation, hvis man har symptomer. Pas på jer selv, hold afstand og sprit hænder, og bliv vaccineret, hvis du ikke allerede er vaccineret.

Thorning Skole har sendt 320 elever hjem

Ca. 25 elever på Thorning Skole er nu smittet siden mikroudbruddet begyndt i midten af forrige uge i Thorning. Der er smittede elever på de fleste årgange, og de elever, der ikke allerede er sendt hjem i isolation som nære kontakter i forrige uge, er blevet bedt om ikke at møde ind på skolen i dag mandag. Fredag og i går søndag har der været en mobil testenhed på skolen, så elever, medarbejdere og forældre med relation til skolen har kunnet blive pcr-coronatestet. Styrelsen for Patientsikkerhed samarbejder med Thorning Skole og Silkeborg Kommunes sundhedsberedskab om smitteopsporing og smittehåndtering. Har du symptomer på smitte bør du gå i isolation og blive testet. Pas på jer selv, hold afstand og sprit hænder, og bliv vaccineret, hvis du ikke allerede er vaccineret.

De første elever vender tilbage på Thorning Skole i morgen tirsdag (opdateret)

I morgen tirsdag må de første 7. klasseselever, der blev sendt hjem i isolation i forrige uge, vende tilbage på skolen, hvis de er testet negative. Elever i 2-5 årgang, som også blev sendt hjem i isolation i forrige uge, kan komme tilbage i skole på torsdag, når de er testet negative to gange. Det samme gælder elever, der har været hjemme uden symptomer i 7 døgn. I morgen tirsdag kommer en testbil til skolen kl. 9-12, så elever, forældre og medarbejdere, der ikke blev testet i søndags, kan få foretaget anden test i morgen. Det gælder elever, som er nære kontakter fra onsdag i forrige uge uge. For de elever, som er testet positive, gælder, at hvis de har været syge med symptomer, må de komme i skole igen, når de er været symptomfri i 48 timer. De elever, som er testet positive uden symptomer, må komme i skole igen, når der er gået 7 døgn fra testen blev taget.

Smittestatus mandag 23. august 2021

7 (+0) er testet positive det seneste døgn.

88 (-5) er testet positive den seneste uge.

91 (-5) pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge.

105 (+17) testkorrigeret = lav incidens (Hvis over 500 lukkes kommunen ned)

3.540 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.

Tallene indeholder kun PCR-test. (+/- i forhold til tallet i går)

Vaccinationsstatus mandag 23. august 2021

Næsten 75 % af befolkningen i Silkeborg har nu fået 1. stik, og næsten 70 % er færdigvaccinerede.

72.171 (74,6 %) af alle Silkeborgs borgere har fået 1. vaccination.

65.347 (67,6 %) er færdigvaccinerede.

Kommentarer