Kultur

Kedelhuset i Silkeborg modtager trekvart million kr. til opgradering af lyd- og lysudstyr

Foto: Kedelhuset

Kedelhuset i Silkeborg kan nu med hjælp fra NORLYS vækstpulje og Omstillingspuljen under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse opgradere både lydanlæg og scenelamper til absolut bedste standard i branchen. Efter en hård tid med nedlukninger og aflysninger er det godt nyt for spillestedet, som satser målrettet på at blive opdaget af endnu flere musikinteresserede silkeborgensere i alle aldre.

Staten oprettede sidste år en økonomisk pulje, som virksomheder, der har været lukket ned af corona, kunne søge støtte fra. Betingelsen for at få støtte var blandt andet, at man var klar til at omstille sig til nye vilkår. Og netop en sådan omstilling er Kedelhuset helt klar til, mener spillestedsleder på Kedelhuset, Johannes Konstantin Neergaard:

”Som spillested i en by med så stærk vækst som Silkeborgs har Kedelhuset ansvar for at præsentere livekoncerter i hele spektret fra frokostjazz til de store rock- og popnavne. Derfor skal de tekniske rammer simpelthen være toptunede – og det bliver de nu! Vi må erkende, at tiden var løbet fra både højttalere og scenelys, hvis vi fortsat skal være relevante for et kræsent publikum og kunne konkurrere med spillesteder i andre byer på Silkeborgs størrelse.” 

Kedelhuset kan fremover lægge scene til flere store koncertoplevelser uden at skulle leje ekstra grej ind, sådan som man blandt andet tidligere har gjort ved koncerter med navne som The Minds of 99 og Jada. En anden stor gevinst ved opgraderingen af udstyr er en stor besparelse på co2-udledningen. De nye LED-lamper bruger væsentligt mindre strøm end de nuværende.

NORLYS vækstpulje har støttet projektet med 250.000 kr.

Omstillingspuljen har støttet med 486.000 kr.

Kommentarer