112 og retsvæsen

Fyrede medarbejdere sigtet for at stjæle bil og værktøj

Foto: Rigspolitiet

Torsdag kl. 14.49 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra et firma, der via en GPS-tracker kunne se, at en af firmaets biler befandt sig på en adresse i Odder. Firmaet havde mistanke om, at det var to udenlandske mænd, der netop var blevet fyret, der havde taget bilen, som de, indtil fyringen tirsdag, havde haft til rådighed. Firmaet havde også konstateret, at der manglede en del værktøj fra byggepladsen i Silkeborg, hvor de to mænd havde været ansat.

Der blev sendt en patrulje til adressen i Odder, hvor firmabilen ganske rigtigt holdt parkeret. Ved siden af stod de to udenlandske mænd på 43 og 59 år, der begge blev anholdt og sigtet for brugstyveri af bil. De to mænd talte spansk indbyrdes, hvilket de gentagne gange blev bedt om at stoppe med.

Pludselig kom en 62-årig kvinde til stedet og begyndte at kommunikere på spansk til de to mænd. Hun blev gjort bekendt med, at hun skulle stoppe med at tale til de anholdte, hvilket hun dog ikke efterkom. Kvinden blev gentagne gange anmodet om at forlade stedet, men det nægtede hun og endte derfor også med at blive anholdt og sigtet for at have lagt hindringer i vejen for politiets arbejde.

Kort efter ankom anmelderen fra firmaet til stedet og sammen med politiet, kørte han ud til et skovområde i nærheden, hvor man på bilens GPS kunne se, at den havde holdt i noget tid. Der blev tilkaldt en hundepatrulje med henblik på at afsøge skovområdet for eventuelle gemte genstande.

Ved hjælp af hundene fandt politiet frem til en del værktøj, som anmelderen bekræftede tilhørte firmaet. Efterfølgende blev der i en lade fundet yderligere værktøj, som var stjålet fra firmaet. Det hele blev leveret tilbage og de to anholdte blev kørt til politigården i Aarhus.

Da gerningsstedet ligger i Silkeborg er sagen efterfølgende overdraget til Midt- og Vestjyllands Politi.

Kommentarer