Samfund

Fortsat 3-årig AVT-behandling til hørehæmmede børn

Arkivfoto

Region Midtjylland vil ligesom resten af landet fortsætte med at tilbyde hørehæmmede børn Auditiv Verbal Terapi. Undervisningsmetoden hjælper bl.a. forældrene til at støtte børnenes sproglige udvikling.

AVT-behandling (Auditiv Verbal Terapi) er en undervisningsmetode og rehabiliteringstilbud, der anvendes til børn med høretab eller døvhed med henblik på at give forældrene konkrete redskaber til udviklingen af barnets auditive sans og sproglige færdigheder. 

Vigtig behandling

Hidtil har staten dækket udgifterne til de 3-årige AVT-behandlingsforløb (Auditiv Verbal Terapi). Den finansiering stopper imidlertid ved årsskiftet, og tilbuddet stod derfor til at blive beskåret i Region Midtjylland. Men i dag 23. november besluttede regionsrådet at bevilge 3,6 mio. kr. til at videreføre den 3-årige behandlingsform. 

– AVT-behandlingen har stor betydning for hørehæmmede børn og deres forældre, og jeg er glad for, at regionsrådet trods tidens stramme økonomi har fundet frem til en løsning, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S). 

Med i næste budgetforhandling

Bevillingen genåbner ikke budgetaftalen for 2023. I stedet har regionsrådet besluttet at tage pengene fra puljen ‘Nye initiativer til øget lighed i sundhed’. Puljen skal bl.a. gavne børn og unges trivsel og mentale helbred samt deres familier og netværk.

I første omgang er der tale om en bevilling for ét år. Herefter vil udgifterne komme til at indgå i budgetlægningen på normal vis. 

I Region Midtjylland hører AVT-behandlingen til på Aarhus Universitetshospital.

Kommentarer