Kjellerup

Find de drilske nisser på Blicheregnen

Foto: Museum Silkeborg, Blicheregnen

Hjælp os med at finde nisserne på Blicheregnen – frem til 18. december. 

Det pusler i krogene på Blicheregnen. Den gamle gård i Thorning er fuld af julestemning og drilske nisser, der gemmer sig rundt omkring på museet. 

I gamle dage blev nissen kaldt for gårdboen, og der er altså meget, der tyder på, at nisserne nu har fundet den gård, de gerne vil bo på, nemlig Blicheregnen. I ny og næ aner man en rød hue på skænken, og nogle gange er der tegn på nisser nede hos ulven. Overalt er der tegn på, at nisserne er færde. 

Udstillingerne ligger i gårdens gamle stalde, og er der noget, nisser er glade for, så er det staldene, så måske bor de på loftet over udstillingerne. Nogle gange kommer de i hvert fald ned og driller. De er lynhurtige og gemmer sig, så snart de hører os mennesker, men hvis du kan finde alle nisserne, må du gerne give os besked. Så kan du vinde en lille præmie. 

Du kan selvfølgelig også som altid forsøge at finde den hemmelige skrift i udstillingen om Svend, Knud og Valdemar og prøve ringbrynjen og sværdet, selvom det ikke har så meget med nisserne at gøre. 

Du kan også se juletræet fra den kendte juleklassiker Peters Jul og opleve det smukt pyntede juletræ i museets hyggelige kaffestue, hvor julefuglene pynter på træet. 

Museet har åbent lørdag og søndag frem til og med 18. december. Børn og unge til og med 17 år har gratis entré til museet.

Kommentarer