Kjellerup

Endnu flere skal stemme i Silkeborg

Foto: Silkeborg kommune

Stem med Silkeborg. Sådan lyder opfordringen fra Silkeborg Kommune i en kampagne, der skal få flere til at bruge demokratiet ved at gå i stemmeboksen til folketingsvalget den 1. november 2022.

I Silkeborg bliver der stemt flittigere end i andre kommuner. Ved sidste folketingsvalg var 60.000 i stemmeboksen og sætte et kryds. Det gav en valgdeltagelse på 86,8 procent. Landsgennemsnittet var 84,6 procent.

Men Silkeborg Kommune vil gerne have endnu flere til at tage del i demokratiet – især borgere uden for arbejdsmarkedet og nydanskere, fordi de ifølge valgforskning har en lavere valgdeltagelse.

Huske sms’er

Af den grund vil der blive sat plakater op i opgangene i boligområder med relativt mange nydanskere og borgere uden for arbejdsmarkedet. Plakaterne skal gøre det let at orientere sig om, hvor man skal stemme og hvornår.

Silkeborg Kommune kommer også til at sende sms’er ud til omkring 1.500 borgere i samme boligområder for at minde dem om, hvor vigtigt det er, at de deltager ved valget.

Sms’er og plakater har fra valgforskning vist sig at være en billig og effektiv måde, at få flere til at stemme.

Synlighed på jobcentrene

På jobcentrene bliver der også gjort opmærksom på folketingsvalget. Plakater, flyers og grafik til jobcentrenes informationsskærme skal være med til at sørge for, at borgere uden for arbejdsmarkedet i højere grad stemmer.

De små skal med i demokratiet

Projektet rummer også en forældrekampagne, hvor forældre med børn i daginstitutioner, dagplejen og skoler opfordres til at tage deres børn med på valgdagen, fordi demokratiopdragelsen begynder fra de er små.

Kampagnen gør også en indsats for at klæde alle borgere på til at stemme med informationer på hjemmesiden stemmed.silkeborg.dk, plakater i byrummet, annoncer og sociale medier.

Kommentarer