Silkeborg by

Edderbroderemig på Blicheregnen Fra d. 20. november 2021 – 20. februar 2022

Foto: Museum Silkeborg Blicheregnen

Seks fantastiske broderikunstnere gæster Museum Silkeborg Blicheregnen med særudstillingen Edderbroderemig. Der vil være helt nye værker, og værker, der tidligere har været udstillet på Greve Museum, og kendetegnende for dem alle er, at det er broderier med holdning. Det er holdninger til livet, samfundet, miljøet omkring os, politik og meget mere alt sammen fortalt på finurlig vis med broderi. 

Museet sætter denne gang ikke fokus på det enkelte sting eller en bestemt teknik, men i stedet på helheden, og udstillingen giver eksempler på, hvordan broderiet bestemt også kan give mening i 2021. Væk er de fine blomster og nuttede dyrebørn, og i stedet er der plads til holdninger, meninger og synspunkter. Humor og sarkasme kan forekomme i stor stil, og er der en blomsterranke, er den gentænkt i en helt ny sammenhæng. Værkerne spænder vidt fra ironiske sentenser fra dagligdagen til ord fra livet i det offentlige system.  

Museet har allieret sig med seks dygtige, etablerede broderikunstnere, som udtrykker deres holdninger og meninger med nål og tråd.  

De seks kreative brodøser er Rikke Lyng, Bettina Andersen, Ditte Rasmusen, Tonja Rosenblad, Eva Engelhardt og Lif Rosenkvist. Rikke Lyng og Bettina Andersen stod blandt andet for flere workshops på Koldinghus i forbindelse med særudstillingen Dronningens Broderier i sommeren 2021, men alle seks bidrager til udstillingen med sjove, underholdende, reflekterende og provokerende værker. 

Mens de seks kunstnere indtager museets særudstillingslokale, stiller vi kaffestuen til rådighed for en fællesvæg til spændende broderier med holdninger fra alle, der havde lyst til at være med. Alle har kunnet deltage, og der er kommet broderier ind fra hele landet, unge og ældre, mænd og kvinder har bidraget til den spændende udstilling, som giver et indblik i, hvad der rører sig i 2021.

Kommentarer