Kultur og events

Den Kolde Krig – REGAN Vest

Foto: Blicheregnens Museum

Billetterne blev revet væk til foredraget med museumsinspektør ved Nordjyske Museer Ulla Varnke Sand Egeskov, hvor hun fortæller om Den Kolde Krig og den hemmelige bunker i Rold Skov. Foredraget finder sted torsdag 30. september kl. 19.30, og det er udsolgt. 

Under Den Kolde Krig steg antallet af militærnægtere voldsomt i Danmark, og i forbindelse med særudstillingen “Kompedal – en lejr og et landskab” er det oplagt at høre meget mere om Den Kolde Krig. Derfor har museet inviteret en ekspert på området, museumsinspektør og forfatter til bogen om REGAN Vest, Ulla Varnke Sand Egeskov, til at fortælle om Den Kolde Krig og REGAN Vest. 

REGAN Vest var regeringens tophemmelige bunker i Rold Skov, hvor landet skulle ledes fra i tilfælde af krig. Ulla Egeskov har gennem flere år forsket i REGAN Vests historie og står for formidlingen, når bunkeren åbner for publikum. 

I særudstillingen fortæller vi om nægternes hverdag, mens foredraget kigger længere ud og på den usikre tid, Den Kolde Krig var med truslen fra Øst. 

Tid: Torsdag 30. september kl. 19.30 

Sted: Blicheregnens Museum – kaffestuen

Kommentarer