Silkeborg by

Den engagerede Blicher

Foto: Museum Silkeborg Blicheregnen

I anledning af St. St. Blichers fødselsdag holder museumsinspektør Marianne Gjørtz Hougaard foredrag på Museum Silkeborg Blicheregnen 11. oktober kl. 19.30.

Kom med til en hyggelig aften, hvor vi fejrer Blichers fødselsdag.

Over hele landet fejres 240-året for Blichers fødselsdag 11. oktober. Blicher blev født 1782, men hans noveller og digte er lige så relevante i dag, som da han levede. Derfor fejres han både af Blicher-selskabet med årsfest og uddeling af Blicher-prisen i København, i Spentrup, hvor han var præst i en årrække og på Blicheregnen, hvor han voksede op og senere blev præst.

Vi kender alle til St. St. Blichers tragiske, underholdende, rørende og tankevækkende noveller, og de fleste kender også hans prægtige digte som Kiær est du Fødeland og Sig nærmer tiden, men mange kender ikke så meget til hans politiske virke. Blicher deltog aktivt i samfundsdebatter og skrev artikler, når han havde noget på hjertet. Han havde holdninger til mangt og meget og holdt sig ikke tilbage i debatterne. 

I en tid med enevælde og censur blandende Blicher sig aktivt i samfundsdebatten i den daværende litterære jødefejde, og han talte imod dødsstraf, kæmpede for bøndernes rettigheder og for demokratiet.

På denne aften skal vi høre mere om den engagerede samfundsborger St. St. Blicher, som også fik flettet sine holdninger ind i sit store forfatterskab fra Hosekræmmeren til Præsten i Vejlbye.

  • Sted: Museum Silkeborg Blicheregnen
  • Pris: Gratis, kaffe og kage, 50 kr.
  • Ingen tilmelding, bare mød op.

Kommentarer