Kultur

Cobraen i Tivoli Friheden i Aarhus er nu snart fortid

Foto: Presse-fotos.dk

Det har længe ligget fast, at Tivoli Frihedens rutsjebane Cobraen skulle rives ned, efter dødsulykken i juli sidste år, hvor en 14-årig pige mistede livet.

Onsdag begyndte arbejdet så endeligt, hvor et nedbrydningsfirma rykkede ind i parken med materiel og maskiner.

– For os er det en del af helingsprocessen, at vi får fjernet Cobraen, så den skamplet ikke længere er i parken, lyder det fra Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden.

Han fortæller, at både han selv og medarbejderne i Tivoli Friheden stadigvæk er påvirkede af den tragiske ulykke sidste sommer.

– Det er en dybt tragisk ting, men for os er det også en positiv ting ikke at skulle kigge på den hver dag. Det påvirker os stadig den dag i dag, siger Henrik Ragborg Olesen.

– Men vi tænker også på, at hver gang det er hårdt for os, så er der altså nogle forældre, som har mistet et barn. For os gælder det om at få det parkeret i hjerter og sjæl, hvor det er til at håndtere, men det er ikke noget, man glemmer på to dage, og det skal det heller ikke være, siger direktøren.

Henrik Ragborg Olesen fortæller også, at man fortsat afventer en rapport om hændelsesforløbet fra Teknologisk Institut. Tidligere har politiinspektør og leder af efterforskningscenteret ved Østjyllands Politi, Brian Voss Olsen, udtalt, at rapporten bliver en vigtig brik i politiets efterforskning. Det forventes, at rapporten er færdig i løbet af 2023.

Når Cobraen er endelig fjernet, vil området være et grønt spot i forlystelsesparken, men Henrik Ragborg Olesen håber, at der i sæson 2024 vil være en ny stor forlystelse klar til havens gæster.

Kommentarer