Debat og politik

Åbn akutklinikkerne og lad dem vaccinere lokale borgere

Steen Thomsen, Regionsrådsmedlem, DF.

Læserbrev af Steen Thomsen, Regionsrådsmedlem, DF

Nu står de lokale akutklinikker i Grenå, Skive, Ringkøbing og Silkeborg desværre overfor endnu en forlængelse af deres midlertidige lukning.

Først lukkede den socialdemokratiske regionsrådsformand de 4 akutklinikker, fordi de få sygeplejersker skulle hjælpe på de større hospitaler hen over julen pga corona-travlhed. Allerede dengang var Dansk Folkeparti imod, for vi var overbeviste om, at der ikke blot var tale om en lukning henover julen. Og straks efter nytår forlængede et flertal da også lukningerne af alle 4 lokale akutklinikker til den 24. januar. Nu lægges der så op til endnu en forlængelse af lukningerne – foreløbig til 21. februar. Og med de nuværende prognoser for corona-travlheden, kan de lokale borgere have lange udsigter til at få deres akutklinik genåbnet.

Forleden har Anders Kühnaus partifælle Henrik Gottlieb Hansen (S), der er formand for hospitalsudvalget, udtalt til pressen, at han ønsker de lokale akutklinikker og sundhedshuse inddraget som naturlige steder at vaccinere lokale borgere.

Det ligger helt i tråd med Dansk Folkepartis ønske. Men da vi foreslog det, blev det pure afvist af Anders Kühnau (S), der i pressen udtalte: ”Steen Thomsen (DF) vil bruge personalet i akutklinikkerne til at vaccinere, men vi har mere brug for akutsygeplejerskernes ekspertise inde på akutmodtagelserne”.

Ja selvfølgelig vil vi i DF have akutklinikkernes personale tilbage i akutklinikkerne for bl.a at vaccinere de lokale borgere i Grenaa, Skive, Ringkøbing og Silkeborg. De øvrige opgaver forsvinder jo heller ikke ved at centralisere dem på de store hospitaler.

Og så længe den lokale akutklinik holder lukket, er der desværre også lukket for den lokale lægevagt. For lægevagten kan ikke holde konsultationer i akutklinikken, så længe regionen holder den lukket.

Lad os gå sammen om at genåbne akutklinikkerne og inddrag dem i den store vaccinationsopgave og andre opgave som bedst løses nær borgerne.

Kommentarer