Magaxin

Tips: Sådan finder du din første mountainbike

Artiklen er sponsoreret.

Vil du til at leve et sundere liv? Så skal du finde en slags fritidsaktivitet at dyrke. Hvis du kan lide at gå i naturen, men ønsker at få pulsen op, kan du begynde at løbe. Du kan også få en mountainbike og lede efter mountainbikespor eller stejle ruter langs veje i dit nærområde. Hvilken mountainbike skal du vælge? Så sigt kan du få en dyr én, men til at begynde med kan du bare få dig en billig model.

En mountainbike med få gear?

Hvis at du ikke kan overskue det at have en masse gear på din mountainbike, så bare hold dig til en med 14, 10 eller måske ingen gear. Gear skal vedligeholdes, hvilket bl.a. vil sige, at de skal renses og smøres af og til. At have for få gear bliver et problem, når du skal bestige meget stejle bakker, men siden du skal have kroppen i form, før du giver dig i kast med det, så er det fint at starte med få gear.

Vælg de rette mountainbikedæk

Du skal have de rette dæk til din mountainbike, og her er der to ting at tænke på: Dæktypen og også dækstørrelsen. Hvis du ikke til sinds at begynde at cykle i skove lige med det samme, men vil holde dig til at cykle på landeveje, er det ikke så vigtigt med allround-dæk. Det bliver det til gengæld, hvis du vil cykle på andet end asfalt. Hvad så med dækstørrelsen – hvilken skal du vælge til din nye cykel?

Start med lav dækstørrelse

Dækstørrelsen – der måles i tommer – har betydning for, hvor hurtigt du cykler, og hvor let cyklen er at styre. Igen: For at komme godt i gang med sporten kan du vælge dækstørrelse i den lave ende, fx 26 tommer. Så cykler du ikke vildt hurtigt, men du har rimeligt god kontrol over din mountainbike.

Kommentarer