Silkeborg by

Store Broderidag 2022

Foto: Museum Silkeborg

Hvert år i sensommeren fejrer vi glæden ved håndarbejde med en broderidag. I år er det onsdag 17. august, og billetterne er revet væk. 

Traditionen tro sætter museet dagen af til broderi i hyggelige rammer. Man kan komme og gå i de timer, man nu har lyst og lejlighed til, og alle kan være med. Hvad enten du er nybegynder eller ekspert, så får du en dejlig dag sammen med andre, der holder af det fine kunsthåndværk. I år er Broderidagen større end nogensinde før med mere end 90 kursister, som hygger på museet. Der er endnu få ledige billetter til aftenholdene, men flere hold er udsolgt. 

Vi inviterer en dygtig kunsthåndværker til at stå for indholdet og igen i år, er vi heldige, at Renee Heegaard Jespersen har takket ja. Vi sidder i museets have og på gårdspladsen eller i kaffestuen, alt efter hvad vejret tillader. Du kan medbringe dit eget broderi, eller købe et broderikit hos Renee. 

Årets tema er Bæredygtigt Broderi 

I 1800-tallet lappede egnens bønder tøjet igen og igen på grund af ressourcemangel. Også i dag er vi ved at have mangel på ressourcer, så til Store Broderidag lader vi os inspirere af fortiden og giver tekstiler nyt liv med skønne broderisting. Så er du træt af en t-shirt, så kom til Store Broderidag og find ud af, hvordan du kan give den nyt liv. 

Teknikken bliver afprøvet og kan sys til en lille nålepung. 

Husk tilmelding senest 15. august på et af nedenstående hold: 

Hold 1: Kl. 14.00-17.00 (udsolgt) 

Hold 2: Kl. 17.00-21.00 (få billeter) 

Hold 3: Kl. 14.00-21.00 (udsolgt) 

Hold 4: Kl. 17.00-21.00, inkl. mad 

Hold 5: Kl. 14.00-21.00, inkl. mad (få billetter) 

I forbindelse med tilmeldingen til arrangementet kan aftenholdet tilvælge aftensmad i form af tærte og salat. Det er muligt at købe øl/vand i museumsbutikken. 

Priser: 

50 kr. pr. person (Hold 1, 2 og 3, alm. entré uden forplejning og broderikit) 110 kr. pr. person (Hold 4 og 5, alm. entré inkl. forplejning, men uden broderikit)

Selve arrangementet er gratis, men der skal evt. påregnes udgifter til broderikit, som afregnes direkte med Renee. Årets DIY KIT med materiale til en lille nålepung koster 75 kr, som afregnes direkte med Renee på dagen.

Kommentarer