Navnenyt

Stærk international profil træder ind i VisitAarhus’ bestyrelse

Rebecca Matthews, tiltræder i januar en plads i bestyrelsen for VisitAarhus. Foto: PR.

Den tidligere direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Rebecca Matthews, træder i januar 2021 ind i VisitAarhus’ bestyrelse. Med det nye medlem styrker VisitAarhus sin internationale profil og henter værdifuld netværksviden.

Rebecca Matthews, der i fem år stod i spidsen for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, var med sit succesfulde kulturhovedstadsarbejde med til at føre Aarhus ind i den internationale liga af ”second cities” og trække markant flere gæster til hele Region Midtjylland. Nu skal hun som nyt medlem af bestyrelsen i VisitAarhus være med til at styrke den internationale profil og brede den ud i hele den nye VisitAarhus’ geografi.

”Rebecca har et fantastisk internationalt udsyn og et meget bredt nationalt og internationalt netværk inden for kunst og kultur. Hun er en stor kapacitet på sit område, så jeg ser meget frem til at trække på hendes viden og ideer i udviklingen af vores destination,” siger Sten Tiedemann, bestyrelsesformand i VisitAarhus.

VisitAarhus har de seneste år været i rivende udvikling. For et år siden dannede VisitAarhus én samlet turistdestination sammen med Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Viborg, Silkeborg og Skanderborg Kommuner. I dag er VisitAarhus det største destinationsselskab i Danmark udenfor hovedstaden målt på turismeomsætning, organisation og geografi. Det nye turistsamarbejde med otte kommuner har givet nye samarbejds- og udviklingsmuligheder til turistvirksomhederne i hele destinationen, og her kan Rebecca Matthews bidrage med sin erfaring.

”I mit virke som direktør for Aarhus 2017 var en af grundstenene at binde regionen sammen. Aarhus 2017 var et gigantisk samarbejdsprojekt, hvor det lykkedes at skabe kulturoplevelser i verdensklasse, fordi så mange kommuner stod sammen. Arbejdet har givet mig et stort netværk og evnen til at skabe samarbejder på tværs. Jeg glæder mig meget til at bruge mine erfaringer til at styrke turismen i hele Aarhusregionen til glæde for gæster, erhvervsliv og borgere,” siger Rebecca Matthews.

Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus, ser frem til at få Rebeccas kompetencer med ind omkring bestyrelsesbordet.

”Rebecca har et godt kendskab til alle otte kommuner i den nye destination, og hun har et indgående kendskab til kulturinstitutioner og attraktioner i hele Aarhusregionen. Lige nu står vi midt i at forberede markedsføring, aktiviteter og satsninger i 2021, så vi kan stå endnu stærkere i konkurrencen om både de danske og internationale turister, og her bliver Rebeccas viden og erfaringer værdifulde,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Rebecca Matthews afløser Jan Beyer Schmidt-Sørensen, der har siddet i VisitAarhus’ bestyrelse i en årrække og nu er gået på pension. Rebecca Matthews har de seneste år boet i London, hvor hun har været direktør på Goodenough College, og hun har en lang bestyrelseserfaring med poster i bl.a. bestyrelsen for Royal Albert Hall. Hun vender om kort tid tilbage til Danmark for at tiltræde stillingen som direktør for Glasmuseet i Ebeltoft.

Med tilføjelsen tæller bestyrelsen i VisitAarhus nu følgende medlemmer:

Formand, Rektor Sten Tiedemann, Folkeuniversitetet

Næstformand, Koncernkommunikationsdirektør Astrid Gade Nielsen, Danish Crown

Nina Smith, Professor, Aarhus Universitet

Lars Bernhard Jørgensen, CEO og strategisk rådgiver

Terje Vammen, Senior Director og Partner, Silverbullet Research & Insights

Rebecca Matthews, direktør, Glasmusset Ebeltoft (pr. 1. maj 2021)

Lone Mark Daubjerg, projektchef, Medarbejderrepræsentant VisitAarhus

Kommentarer