Navnenyt

Søstrene Grene-topchef vinder prisen som Årets Ejerleder 2023 i Østjylland

Mikkel Grene modtager prisen som Årets Ejerleder i Østjylland 2023. Pressefoto

Mikkel Grene fra Søstrene Grene vinder prisen som Årets Ejerleder 2023 i Østjylland. Han lever efter den helt særlige søsterånd og har videreført familievirksomhedens værdier, hvilket har sikret en høj vækst og bemærkelsesværdige flotte resultater. Han fik overrakt prisen ved en velbesøgt regionskåring på ARoS i Aarhus.

Mikkel Grene har netop vundet prisen som Årets Ejerleder 2023 i Østjylland. Han har siden 2011 været 2. generations ejerleder af den familieejede virksomhed, Søstrene Grene, der netop har fejret 50 års fødselsdag. En virksomhed, der på tre år har opnået en vækst på hele 71 %, har fået en digital salgskanal, har klaret sig godt igennem COVID 19-pandemien og globale forsyningsproblemer, og som i dag har 260 butikker fordelt i Europa. 

– Mikkel er en sand rollemodel og en usædvanlig stærk 2. generations ejerleder. Han udmærker sig på sine stærke personlige værdier og er på én gang ydmyg, beskeden, konkurrenceorienteret og modig. Han udmærker sig samtidig på sin evne til at professionalisere ledelsen, til at internationalisere virksomheden, til at tænke bæredygtigt og ikke mindst til at digitalisere, fortæller Mads Meldgaard, partner i PwC i Aarhus.

Udviser tillid og giver ansvar til sine medarbejdere

Mikkel Grene er medejer sammen med sin bror, Cresten Grene, der er kreativ direktør. Han prioriterer sin familie og er særlig tydelig om vigtigheden af at have et liv uden for Søstrene Grene. Samtidig demonstrerer han tillid til sine medarbejdere ved at delegere ansvar. 

“Mikkel Grene ser det som sin opgave at bevare overskud, energi og fysisk styrke for at kunne udfylde sin ledelsesrolle. Når udfordringerne opstår, kan medarbejderne derfor regne med, at han bevarer roen og overblikket,” fortæller Henrik Rasmussen, Nykredits regionsdirektør i Midtjylland.

Ambitiøse mål for fremtiden

Mikkel Grene har en vækstplan, hvor der i de kommende år skal åbnes yderligere 100 butikker i Europa, og mulighederne i markedet skal indfries i en fortsat kontrolleret vækst, der gør det muligt at fastholde virksomhedens søsterånd. Mikkel Grene spiller derfor også en central rolle i udvælgelsen af nye franchisetagere, da det er afgørende, at de repræsenterer virksomhedens ånd og værdier. Hos Dansk Erhverv er man ikke i tvivl om, at Mikkel Grene er den rette vinder af Årets Ejerleder 2023 i Østjylland:

– Mikkel Grene har en unik forståelse for, hvordan man skaber vækst og samtidig holder fast i virksomhedens værdier. Det er lykkedes at skabe en vanvittig imponerende vækst efter et årti med uændret omsætning. Han har med andre ord løftet virksomheden til en international succes og fastholdt et unikt brand med stærke værdier, og derfor fortjener han at blive hyldet som Årets Ejerleder i Østjylland, siger Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv.

Fakta om Søstrene Grene Aarhus

Søstrene Grene blev grundlagt i Aarhus i 1973 af Inger Grene og hendes ægtemand Knud Cresten Vaupell Olsen. Butikkerne drives af lokale partnere som franchise – nogle steder også som joint venture. De 260 butikker sælger varer inden for kategorier som blandt andet interiør, legetøj, hobby og mad. Butikkerne er bygget op i en æstetisk labyrint, hvor kunderne kan handle til lyden af klassisk musik. Varerne importeres fra hele verden til logistikcenteret i Aarhus. Konceptet er bygget op omkring historierne om de to ugifte søstre Anna og Clara med hver deres personlighed. Anna og Clara er værterne i Søstrene Grene, og det har de været siden den første butik åbnede i Aarhus i 1973.

Konkurrenterne

Christian Skovbo fra Aduro (Hasselager)

Christian Skovbo har ledet brændeovnsvirksomheden Aduro siden 2005 med betydelig succes. Aduro har oplevet en markant vækst i omsætningen på næsten 100 procent i løbet af de seneste tre år. Som ejerleder udstråler Christian energi og et tydeligt drive i sit daglige arbejde, og han brænder for at udvikle virksomhedens medarbejdere.

Michael Gadeberg og Søren Bunk fra Dansk IngeniørService (Skanderborg)

Michael grundlagde Dansk IngeniørService i 1997, og kort tid efter kom Søren med. Virksomheden har siden den tid gennemgået en markant udvikling. Fra kun at operere på det danske marked er Dansk IngeniørService nu en international virksomhed med imponerende vækstrater, som er til stede i Polen, Spanien, Frankrig, Indien og USA.

Fakta om Årets Ejerleder 2023

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 20. gang. Årets tema er ejerledernes grønne transformation.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 16. november 2023 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af regionsvinderen fra 2022 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og to erhvervsprofiler. 

Tidligere landsvindere

Layland Barker fra Titan Containers A/S (2022), Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S (2021), 2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kommentarer