Livsstil og forbrug

Samsø topper Østjylland med 57 % flere boligsalg

"Vi har også haft en del tilflytning af børnefamilier, som også har fundet ud af, at det fungerer at bo på Samsø med gode råvarer fra jord til bord, " siger Ulla Olsen fra Home Samsø. Foto: Home

Øen i Kattegat præsterer den største fremgang i bolighandler i 2020. Se listen for udviklingen i alle østjyske kommuner – og hør lokal mæglers forklaringer.

2020 var et ekstraordinært år på boligmarkedet i Østjylland. Punktum. Knap 17.000 bolighandler taler deres tydelige sprog. Det er 22 % flere end sidste år.

I alle kommuner i Østjylland er boligsalget over det ellers ganske fine boligsalg i 2019.

Øen i Kattegat er i helt i top målt i procent-fremgang – med 57 % flere bolighandler, viser opgørelsen fra ejendomsmæglerkæden Home på basis af tal fra Boligsiden.

Det er ikke bare bedst i Østjylland. Det er bedst i Danmark.

Der kan sættes et hav af tal og procenter på – eller man kan høre ejendomsmæglerne, der har stået midt i det hele.

”Ja, det har været et travlt år på Samsø, ” som daglig leder Ulla Olsen fra Home Samsø siger det.

”Jeg tror, at køberne har fået øje på, at det er langt billigere at købe ejendomme på Samsø end så mange andre steder, og når man kan arbejde hjemmefra, så er Samsø et dejligt sted at gøre det fra, ” siger Ulla Olsen og tilføjer:

”Vi har også haft en del tilflytning af børnefamilier, som også har fundet ud af, at det fungerer at bo på Samsø med gode råvarer fra jord til bord. ”

Sommerhusene på øen har også været ombejlede.

”Vi ved ikke, hvornår tilstandene bliver ’normale’, og folk kan rejse til udlandet igen, som de plejer. Derfor investerer vi i fritidshus, så der er et sted at holde ferie, og når det ikke giver noget afkast af have penge i banken, så er det bedre at investere i ejendomme, ” forklarer Ulla Olsen.

På landsplan er fremgangen på 22 % eller godt 19.000 flere handler, viser ejendomsmæglerbranchens tal fra Boligsiden.

Bolighandlers fremgang i procent

 • Samsø: 57%
 • Syddjurs: 47%
 • Norddjurs: 36%
 • Randers: 28%
 • Odder: 25%
 • Favrskov: 22%
 • Silkeborg: 20%
 • Horsens: 20%
 • Hedensted: 17%
 • Aarhus: 15%
 • Skanderborg: 12%

Kilde Boligsiden og Home (beregning), procentvis fremgang i bolighandler

Et coronaår på boligmarkedet: Corona blev katalysator

”Det er ikke sket siden midten af ’nullerne’, at vi runder 100.000 bolighandler. Så 2020 indskriver sig i historien som et ekstraordinært år på en gyngende baggrund af coronaen og alle dens afledte effekter, tanker og handlinger, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Coronaen knækkede ikke boligsalget, som mange eksperter forudsagde og frygtede i starten af epidemien. Tværtimod blev coronaen katalysator til en vild acceleration.

Først sommerhusene, så villaer og rækkehuse og endelig ejerlejlighederne – og siden i starten af sommeren har trekløveret nærmest dystet om at løbe med opmærksomheden.

”Vi har tilbragt mere tid hjemme og mere tid i Danmark – og penge og energi er postet i hjemmet og nye boligdrømme, ” siger Michael Dalsager.

Det kan aflæses i salgstallene. Alle som en – næsten – er boligsalget skudt i vejret i landets kommuner.

Historiske sommerhus-skridt

”De kendte sommerhus-kommuner har taget store skridt frem i sandalerne, sommerhussalget er uden sammenligning i år med en fremgang på 55 %. Næsten 16.000 handler er historisk, ” siger Michael Dalsager.

 • Men også i byerne har lejlighederne givet travlhed på trapperne, og hele 15 % flere salg i år. Villa- og rækkehus-livet var der hele 17 % danskere, der ’købte’ ind på.

Som om det ikke var nok, så sluttede Danmark boligåret af med at gøre juletravlhed til noget, der er på boligmarkedet.

 • Den normalt stille december blev et juleræs med hele 51 % flere solgte lejligheder, 52 % flere solgte villaer og rækkehuse og hele 102 % flere sommerhuse, der endte under juletræet.

 

Kommentarer