Silkeborg by

Rosengårdcenteret er nomineret til Køkkenprisen 2022

Foto: Silkeborg Kommune

Rosengårdcenteret, som er et aktivitetscenter for seniorer og førtidspensionister i Silkeborg, gør mere end skabe rum for socialt samvær. Centerets køkken kan noget helt særligt – og er netop nomineret til Køkkenprisen 2022.

For tredje år i træk uddeler Landbrug & Fødevarer Køkkenprisen til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt inden for arbejdet med bæredygtighed og økologiske råvarer. Og Rosengårdcenteret er én af de fire nominerede.

– Vi har gennem de seneste år arbejdet med at minimere madspild, købe økologiske varer og skabe et godt miljø for vores ansatte og frivillige. Derudover har vi lagt os i selen for at skabe et hyggeligt cafémiljø med indbydende mad, som taler til vores brugere. Og derfor er vi selvfølgelig meget stolte over nomineringen, siger Anna-Louise Sollann Sørensen, centerleder i Rosengårdcentret.

Rosengårdcenteret laver dagligt middagsmad til ca. 100 personer, hvoraf størstedelen bliver spist i caféområdet, ca. 15% sælges i bakker, som de ældre borgere tager med hjem.

– Vi skal hylde de bedste køkkener, som ikke blot taler om økologi, bæredygtighed og verdensmål, men også lever det ud i praksis. Køkkenerne har mange hensyn at tage. Både til deres målgrupper, og arbejdet med bæredygtigheden i deres indkøb, kostråd, køkkenpraksis og selvfølgelig i selve måltidet. Samtidig skal det smage godt og se indbydende ud for at skabe varig forandring, så de løfter en kæmpe opgave, udtaler Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkken- og Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer.

De nominerede til Køkkenprisen 2022 er:

  • Aalborg Universitetshospital, Region Nordjylland
  • Rosengårdcenteret, Silkeborg
  • Nordsjællands Hospital, Hillerød
  • Børnehaven Møllegården, Nørre Alslev

Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.

Fakta om Køkkenprisen

  • De indstillede køkkener udvælges først og fremmest på baggrund af deres stærke bæredygtige profil – fx i forhold til madspild, lokale råvarer, sæson, høj økologiprocent, brugen af fx bælgplanter eller meget andet

Derudover er det kriterier, at køkkenet har:

  • Et ekstraordinært fokus på et eller flere bæredygtige aspekter omkring måltidet
  • Laver mad med målgruppen og måltidsoplevelsen i fokus
  • En klar strategi for kompetenceudvikling af medarbejderen
  • En glad smiley fra Fødevarestyrelsen

Kommentarer