Kultur

Ny genbrugsfestival slår dørene op i Silkeborg

Foto: Silkeborg kommune

Vi skal smide mindre ud og genbruge mere. Det er netop, hvad en ny genbrugsfestival ’Skraldival’ har fokus på. Festivalen slår dørene op for første gang 19.-24. september og byder på aktiviteter og inspiration for både børn og voksne.

Hvordan giver du dine gamle smykker nyt liv? Hvordan gendyrker du nye grøntsager af resterne fra dem, du har spist? Og hvordan ser et modeshow med genbrugstekstiler ud?

Det kan du blive klogere på, når genbrugsfestivalen ’Skraldival’ løber af stablen for første gang i uge 38 på Campus Bindslevs Plads. Festivalen arrangeres af Silkeborg Kommune i samarbejde med Silkeborg Forsyning og Silkeborg Bibliotek og har som mål, at gøre børn og voksne klogere på, hvad vi smider ud, og hvordan vi kan blive bedre til at mindske mængden af affald og genbruge mere.

Affaldssortering og affaldseventyr på skoleskemaet

I løbet af ugen afholdes workshops for skoleelever i indskoling og udskoling, hvor de blandt andet kan lære, hvordan de skal affaldssortere i de tre nye affaldskategorier, men også hvordan de kan producere nye ting af ressourcer, vi normalt tænker som affald. For de mindste bliver der også tid til at høre et spændende affaldseventyr.

Sy- og smykkeworkshop for alle

I løbet af ugen er der også arrangementer for unge og voksne. Du kan f.eks. komme til syworkshop med Stine fra virksomheden ATTER, der kan lære dig at sy nyt tøj ud af sengetøj fra din lokale genbrugsbutik eller give dine gamle smykker nyt liv i en workshop med Lena fra OMMERdesign.

Markedsdag med byttemarked, modeshow og foredrag

Ugen kulminerer med en markedsdag lørdag 24. september, hvor du kan opleve alverdens fede initiativer og høre spændende foredrag. Vi får blandt andet besøg af Karen Klarbæk, som sammen med sin datter har udviklet en produktion af garn, lavet af genanvendte plastikflasker.

Du kan også møde influencer Gittemarie Johansen, der giver tips og tricks til dig, der gerne vil undgå at producere affald derhjemme, og Persille Ingerslev, der kan lære dig at gendyrke nye grøntsager ud af resterne fra dem, du allerede har spist, i stedet for at smide dem ud. Lørdag byder også på modeshow med genbrugstekstiler, en særudgave af byttemarked, boder, hvor du kan høre mere om forskellige måder at håndtere jordens ressourcer på, og hvad vi kan gøre som forbrugere og meget mere.

Festivalen er et produkt af Silkeborg Kommunes affalds- og ressourceplan, som kan findes her: https://silkeborgsektorplaner.viewer.dkplan.niras.dk/plan/85#/25524

Læs mere om Skraldival og se programmet

Kommentarer