Nu er første spadestik til den nye Dybkærskole taget
Mandag 20. september 2021 blev første spadestik til den nye Dybkærskole taget. Skolen bliver en moderne skole med kreative læringsmiljøer, bæredygtige løsninger og et samlingspunkt for lokalsamfundet i Gødvad.
Hundredvis af børn sang med på sangen ‘Livstræet’, da der mandag 20. september 2021 blev taget første spadestik til den kommende nye Dybkærskole. Ved årsskiftet 2023/2024 skal skolen stå klar til mere end 800 børns skoledag i moderne og inspirerende læringsmiljøer både inde og ude.
– Det bliver en skole, som vil byde velkommen til en verden af nysgerrighed, glæde, faglighed og fællesskab. Det skal være børnenes skole. Det er børnene, vi bygger skolen til, og det er børnene, som gennem mange skoleår skal lære, trives og have det godt, sagde Bibi Holm, skoleleder på Dybkærskolen.
Første spadestik blev taget af eleven Anders Abo Dauf fra 9.y og Søren Kristensen, udvalgsformand for Børne- og Ungeudvalget, mens de tilskuende børn klappede og jublede.
Nyt samlingspunkt i Gødvad
Skolen bygges på toppen af Gødvad Bakke ved siden af den nye hal og multihuset og får hovedindgang fra bytorvet. Området bliver det nye samlingspunkt for lokalsamfundet.
Skolen bygges i tre forskudte planer med forskellige samlingspunkter og inspirerende læringsmiljøer, hvor børnene frit kan bevæge sig rundt mellem både inde og ude. Der skabes et musiktorv til kreativ udfoldelse, et sciencetag, et madhus, og de bakkede udearealer skal give lyst til leg.
Skolen er designet, så den sætter mindst muligt aftryk på miljøet. Taget er for eksempel konstrueret, så det kølige lys fra nord strømmer ind i bygningen, mens de sydvendte tagflader anvendes til at opsamle solenergi. Derudover er solafskærmning tænkt ind som en naturlig del af bygningen i form af udvendige undervisningsrum og terrasser. Derved får den flere funktioner end blot at skærme for solen og skabe et godt indeklima. Det er Årstiderne Arkitekter/Sweco og Autens, der har udviklet skolen.
En skole med mangfoldighed og fællesskab
Når skolen står klar og slår dørene op for eleverne i de 33 klasser, er der udviklet et pædagogisk program for den nye skole med et fokus på at skabe mangfoldige læringsmiljøer på tværs af årgange, klasser, alder og kompetencer. Den nye Dybkærskole skal i fremtiden være båret af fem fokusområder, hvor det gennemgående fokusområde er ’Mangfoldige læringsmiljøer’. De andre fokusområder er ’Forskellige læringszoner’, ’Bevægelse og mad’, ’Aktive uderum’ samt ’Skolen og lokalmiljøet’.
Læs mere om Det pædagogiske program her
Om Ny Dybkærskolen
Den nye Dybkærskole bygges, fordi den eksisterende skole er nedslidt. Den eksisterende skole rives ned, når den nye Dybkærskole står klar.
Skolen bliver ca. 10.200 etagemeter
Skolen kommer til at rumme 33 klasser og 90 lærere
Anlægsudgifterne er 224,4 mio. kr.
Skolen forventes færdig ved årsskiftet 2023/2024
Kommentarer