Debat og politik

Kernekraft og/eller Grøn Omstilling?!

Af Keld Marstrand Wang, Radikale

Folketingskandidat, Vestjyllands Storkreds

Kan man som radikal være for A-kraft og samtidig grøn omstilling???

 

Ja, det vil jeg bestemt mene at man kan – vi står overfor en klima – og energikrise, som råber efter at vi både tager skeen i den anden hånd, samt ryster posen og tænker anderledes end vi plejer!

Vi er langt passeret den tid hvor kernekraft var usikker og farlig, Idag er kernekraft værkerne mere sikre, man udvinder energi blandt andet af salt reaktorer eller Thorium hvor der er langt mindre risiko for ulykker og nedsmeltninger. Endvidere kan vi genbruge affaldet, fremfor at opbevare dem, samt at det er muligt at bygge kraftværker som optaget væsentligt mindre arealer end Solcelle- og vindmølleparker.

Vi står med en unik mulighed for at vende den skade vi gennem årtier har forvoldt på vores planet – nu er tiden kommet til at Danmark også ser denne mulighed i øjnene.

Jeg siger ikke at kernekraft er den endegyldige løsning, men jeg mener at kernekraft er nødvendigt for at når vores mål, for den nuværende energikrise, viser jo netop at vores energi ikke er stærk nok… Ihvertfald ikke hvis vi skal tænke grøn omstilling.

Derfor mener jeg at det er på tide at vi, som et af de førende lande, indefor grøn omstilling, ikke stille kan se på at verden brænder. Vi bør satse på kernekraft, om ikke andet, så forske i det.

Vil du have mere af det gamle, eller tør du OGSÅ at tænke nyt?

 

#dkpol #akraft #energikrise #radikalevenstre #ve #dkgreen #fv22 #kernekraft

Kommentarer