Livsstil og forbrug

Ingen grøn omstilling i de midtjyske hjem uden støtteordninger

Martin Arberg, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd i Region Midtjylland, mener at den grønne omstilling kræver en økonomisk gulerod til boligejere.

Adgangen til økonomiske støtteordninger er nødvendig, hvis boligejerne i Region Midtjylland skal motiveres til at sætte handling bag deres grønne boligdrømme. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Det er økonomien, som styrer lysten til at investere i energirenoveringer af de midtjyske hjem. Det er en af konklusionerne i en befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov, hvor cirka 2.000 boligejere (heraf 463 fra Midtjylland) blandt andet er blevet spurgt ind til energiplanerne for deres hjem.

Tallene viser, at hele 57 procent af boligejerne i Midtjylland i nogen eller højere grad ser tilskud/støtteordninger som en vigtig motivationsfaktor for at investere i energirenoveringer af deres boliger. Et tal, som svarer til resultaterne i resten af landet.

”Tallene understreger bare, at boligejerne i Midtjylland, ligesom i resten af landet, har brug for en økonomisk gulerod, hvis de skal motiveres til at investere i energirenovering af deres hjem,” siger Martin Arberg, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd i Region Midtjylland, der repræsenterer de regionale el-, vvs- og metalvirksomheder.

Han understreger derfor, at det er helt afgørende, at de midtjyske boligejere vejledes og informeres om de forskellige støtteordninger, der er adgang til.

”For nylig blev håndværkerfradraget fx fordoblet, når det gælder det fradragsberettigede beløb til at dække håndværkernes løn. Og derudover er der mulighed for at søge økonomisk støtte til at udskifte oliefyr eller naturgas med en varmepumpe. Men det kan være svært at finde rundt i som boligejer, og derfor er det en god idé at få professionel rådgivning fra en autoriseret fagmand,” siger Martin Arberg.

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Kommentarer