Kjellerup

Efterårets vaccinationer mod COVID-19

Foto: Silkeborg kommune

Efteråret står for døren, og forventningen er, at smitten med både COVID-19 og influenza inden for den kommende tid vil blusse op. Efterårets vaccinationsprogram mod COVID-19 og influenza, skal beskytte dem, der er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb.

Fra 15. september bliver borgere fra 85 år og derover samt personer på plejecentre tilbudt en vaccination mod COVID-19, pneumokokker og influenza.

Fra 1. oktober 2022 tilbydes borgere fra 50 år en vaccination mod COVID-19. Hvis du tilhører en særlig risikogruppe, kan du også få en vaccination mod pneumokokker og influenza i samråd med egen læge. Du kan læse mere om risikogrupperne her.

Du vil modtage en invitation til vaccine mod COVID-19 via Digital Post.

Har du tidligere modtaget hjælp til transport?

Borgere, der tidligere har fået hjælp til at blive transporteret til vaccinationscenteret af Silkeborg Kommune, har også mulighed for det denne gang, hvis deres situation er uændret.

Har du i forvejen kontakt med hjemmeplejen eller hjemmesygeplejen, så skal du tale med dem om transportmulighederne.

Har du brug for hjælp til transport?

Du har mulighed for at kontakte Silkeborg Kommunes tværgående hygiejnekonsulent, som kan guide dig i dine transportmuligheder, hvis:

  • Du modtog hjælp til transport i forbindelse med sidste vaccination, men ikke har løbende kontakt med fx hjemmeplejen eller hjemmesygeplejen
  • Du ikke tidligere har modtaget hjælp til befordring, men er nu i en situation, hvor du ikke kan transportere dig selv til et vaccinationscenter
  • Du på ingen måde kan blive transporteret til et vaccinationscenter, og derfor har behov for at blive vaccineret hjemme

Tilhører du en af grupperne ovenfor, så kan du kontakte Kirsten Bisgaard, tværgående hygiejnekoordinator i Silkeborg Kommune, på følgende nummer mellem kl. 09.00 – 11.00 hver tirsdag og torsdag: 51 46 51 89.

Kommentarer