Navnenyt

Efter et halvt års vakuum: Ny direktør til Hospitalsenhed Midt er fundet

Brian Brøndum Møller. Region Midtjylland

Brian Brøndum Møller bliver hospitalsdirektør for regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive fra 1. februar.

De 4.300 medarbejdere i Hospitalsenhed Midt, som består af regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive, får fra 1. februar 2024 ny hospitalsdirektør.

Valget er faldet på Brian Brøndum Møller, der kommer fra en kort periode som selvstændig konsulent i CoGenerate med speciale i sundhedsvæsnet. Inden da har han siden 2016 været klinikchef på Aalborg Universitetshospital. En stilling han efter eget valg forlod tidligere på året i forbindelse med en omstrukturering på hospitalet.

Brian Brøndum Møller er uddannet cand.mag. i Kommunikation og Psykologi fra Aalborg Universitet og har haft flere ledende stillinger både centralt i Region Nordjylland og på regionens universitetshospital.  

– Jeg glæder mig over at kunne byde Brian Brøndum Møller velkommen i Region Midtjylland, hvor han i øvrigt har sine familiemæssige rødder. Med Brian Brøndum Møller får vi en stærk, strategisk tænkende og involverende hospitalsdirektør, der kan bidrage til opgaven med at skabe sammenhængende patientforløb af høj faglig kvalitet til gavn for borgerne. Jeg ved også, at Brian vil vægte trivsel og psykologisk tryghed for vores medarbejdere højt. Det har vi brug for i en tid, der både er og vil blive præget af tilpasninger til fremtiden, siger koncerndirektør i Region Midtjylland Poul Michaelsen. 

Brian Brøndum Møller, der blev valgt til stillingen blandt 12 ansøgere, hvoraf fire var til samtale, ser frem til at tage hul på samarbejdet med ledere og medarbejdere i Hospitalsenhed Midt og resten af regionen. 

– Vi har som hospital en vigtig opgave med at tilbyde midtjyderne hjælp til at leve et godt og sundt liv. Den opgave skal vi løse i tæt samarbejde med den enkelte patient, patientens pårørende, andre hospitaler, kommuner, praktiserende læger, civilsamfund m.fl. Det glæder jeg mig til at tage fat på i samarbejde med kollegerne i hospitalsledelsen og alle gode kræfter i Hospitalsenhed Midt. Jeg tror på ordentlig, udviklende og inddragende ledelse, for vi skal lykkes sammen. Derfor vil jeg også vægte at komme rundt i hospitalsenheden med jævne mellemrum – både for at opleve det, der kan være svært og det, der gør medarbejderne stolte, siger Brian Brøndum Møller.  

Privat bor Brian Brøndum Møller i Aalborg, han er gift med Karina, og parret har tre børn. 

Hospitalsenhed Midt har 22 afdelinger og centre, der årligt behandler omkring 350.000 ambulante dagspatienter og udskriver flere end 50.000 patienter efter indlæggelse. De fire regionshospitaler har stærke faglige profiler og er i kraft af specialernes kompleksitet og bredde en af de bredest specialiserede hospitalsenheder i Jylland. 

Fra den 1. februar består hospitalsledelsen i Hospitalsenhed Midt af hospitalsdirektør Brian Brøndum Møller, lægefaglig direktør, Claus Brøckner Nielsen, og sygeplejefaglig direktør, Mette Fjord Nielsen.

Kommentarer