Silkeborg by

Der er hjælp at hente, når kræften rammer

Silkeborg Kommune tilbyder kræftramte flere tilbud for en bedre trivsel. Arkivfoto

Når man får konstateret kræft, er det ofte hårdt både fysisk, mentalt og socialt. Silkeborg Kommune har tre forskellige tilbud, som kan hjælpe borgere gennem deres kræftforløb.

“Det giver mig et godt indhold i min dagligdag. Det er virkelig godt at komme ud blandt gode venner og få snakket om tingene og få rørt sig.”

Sådan lød det fra Peter, da TV2 og Knæk Cancer tidligere på ugen besøgte rehabiliteringstilbuddet “Naturkræfter i Silkeborg”, som Peter har været en del af under sit kræftforløb.

Naturkræfter er et af Sundhedshusets tre rehabiliteringsforløb til borgere, der har eller har haft kræft. Forløbene passer til mennesker med forskellige udfordringer og behov, og gennem en snak med en af Sundhedshusets fysioterapeuter finder man i fællesskab frem til det bedste forløb.

De tre tilbud

Alle tre forløb sætter på forskellig vis fokus på fællesskab, fysisk aktivitet og mental sundhed hos de kræftramte.

”Naturkræfter i Silkeborg” er et trænings- og friluftstilbud for mænd, der er ramt af kræft. Deltagerne mødes i et aktivt og meningsfuldt fællesskab ved bålet, i den fysiske træning og i skovarbejdet, som de udfører i samarbejde med Naturstyrelsen Søhøjlandet, som også giver naturvejledning undervejs i forløbet.

“Livskræfter” er et tilbud for kræftramte kvinder, hvor fællesskab, fordybelse og bevægelse er i fokus. Tilbuddet foregår i naturen og suppleres med undervisning indendørs. På Livskræfter samles kvinderne samles om faglige oplæg om f.eks. søvn og kost, og om bevægelse for styrke, motion og varierende temaer som afspænding og fysio flow. De får sig også gode samtaler og deler erfaringer til caféerne, og når de spiser madpakker og drikker kaffe sammen.

“Kom til kræfter” er et tilbud for både kvinder og mænd, som har fokus på fællesskab, fysisk aktivitet og faglige oplæg. Sammen støtter mændene og kvinderne hinanden gennem gode snakke og erfaringsdelinger. Derudover får de pulsen op og genopbygger stille og roligt deres kræfter gennem træning tilpasset den enkeltes situation, f.eks. når de træner balance og laver afspænding og stræk.

Vil du vide mere?

Hvis du har eller har haft kræft, eller hvis du er pårørende, kan du kontakte Sundhedshuset for at høre mere om tilbuddene. Sundhedshuset kan kontaktes på tlf.: 89 70 13 47 og på mail kraeftforlob@silkeborg.dk.

Kommentarer